Fantastičan preokret Atalante

Nestvaran poraz Lazija zbog kojeg Scudetto ostaje san: Vodili sa 2:0, pa izgubili 3:2

Endin Čaušević

Fudbaleri Lazija večeras su doživjeli šokantan poraz u gostima protiv Atalante (3:2) u derbiju 27. kola italijanske Serije A.

Lazio nije mogao na bolji način otvoriti večerašnju utakmicu jer su već u petoj minuti poveli sa 1:0 kada je autogol postigao De Roon. No, igrači rimskog kluba nisu se zaustavili na tome.

Samo šest minuta kasnije Lazio je vodio sa 2:0. Spektakularan gol s nekih 20 metara postigao je Milinković-Savić i činilo se tada da Lazio sigurno korača ka pobjedi i nastavku žestoke borbe s Juventusom za Scudetto.

Međutim, nakon drugog gola Atalanta je zaigrala mnogo bolje. Domaći tim je preuzeo incijativu na terenu, a to im se isplatilo u 38. minuti kada je Gosens pogodio za 1:2.

S velikim pritiskom Atalanta je počela drugo poluvrijeme. Domaći su stvarali prilike, dok je Lazio na sve načine pokušavao da sačuva svoju prednost, ali to nisu uspjeli.

Atalanta je u 66. minuti uspjela da poravna na 2:2 fantastičnim golom Malinovskog. I nakon izjednačenja domaći su nastavili igrati odličnim ritmom i to im se itekako isplatilo.

U 80. minuti domaći su došli do potpunog preokreta golom Palomina i tako su slomili srca navijača Lazija jer je rimski klub sada udaljen od Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je ostao drugi na tabeli, ali sada imaju četiri boda manje od lidera Juventusa. Atalanta je na četvrtoj poziciji sa 54 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.