Lazio bez Lulića protiv Atalante: "On će vjerovatno ponovo doprinjeti sljedeće sezone"

Trener Lazija govorio na press konferenciji

Lazio bez Lulića protiv Atalante: "On će vjerovatno ponovo doprinjeti sljedeće sezone"

Senad Lulić još uvijek nije spreman za igru, potvrdio je trener Lazija Simone Inzaghi. 

Bh. reprezentativac je pretrpio tešku povredu početkom godine. Iako se oporavio početkom aprila i činilo se da će biti spreman za igru u nastavku sezone, od toga možda neće biti ništa.

Inzaghi je potvrdio kako on sigurno neće biti spreman ni za Atalantu ni za Fiorentinu, a jednom rečenicom je bacio sumnju na to da ćemo kapitena Rimljana uopšte gledati na terenu do kraja sezone.

"Leiva, Lulić, Marušić i Luiz Felipe neće biti spremni za sutrašnji meč, nadamo se da Marušića možemo poraviti do Fiorentine", kazao je Inzaghi i na taj način potvrdio kako ostali trojac, računajući Lulića, neće biti spreman ni za Violu.

Kasnije se detaljnije osvrnuo na Lulića.

"Lulić je imao ozbiljnu povredu, vjerovatno će doprinjeti ponovo sljedeće sezone", kazao je trener Lazija.

Rimljani inače sutra navečer igraju svoj prvi meč nakon Covid19 pauze i na taj način nastavljaju trku za Scudetto s Juventusom koji je sinoć dobio Bolognu i pobnjegao na plus 4.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je svakako rival koji nije nimalo lak odnosno vjerovatno je u ovom trenutku i najteži mogući u Italiji obzirom na nevjerovatnu formu.

Inzaghi je između ostalog na pressici kazao kako je svjestan jačine Atalante i kako su igrači svjesni s čim se suočavaju. Ipak, želja za titulom i radost zbog povratka Serie A daje motiv rimskom klubu.

Top Komentari

Nadam se da ce Lulic biti spreman do 8 Oktobra, kada se budu igrale kvalifikacije sa Sjevernom Irskom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi