Još jedan odličan posao Juventusa, cijenu je platila Atalanta

Igrač iz B tima prodat za 8 miliona

Još jedan odličan posao Juventusa, cijenu je platila Atalanta

A. Čaušević

Juventus je izuzetno sposoban da obavi odličan posao na fudbalskoj pijaci. Pokazale su to i prethodnih godina kada su realizovali nekoliko odličnih transfera.

Osim što Bianconeri znaju dovesti dobro pojačanje, odličan posao rade kada su u pitanju i izlazni transferi te su rijetko kada na gubitku.

Italijanski mediji izvještavaju da je Juventus danas Atalanti prodao 22-godišnjeg centralnog veznog Simeonea Muratorea koji inače nastupa za B tim torinskog kluba.

Muratore je ove sezone nastupao za U23 tim Juventusa koji se inače takmiči u Seriji C. Uspio je upisati 15 nastupa i postići jedan gol. Nosio je i kapitensku traku.

Međutim, ono što bode u oči je viisina transfera. Atalanta će ovog mladog fudbalera platiti čak osam miliona eura.

Muratore je danas stigao u Bergamo na ljekarske pregleda, a zvanična potvrda transfera očekuje se u narednim danima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi