Znate li koliko godina ima?

U Madridu sinoć zaigrao dečko koji može biti sin zvijezdama Reala i oborio rekord La Lige

Real Madrid je sinoć na stadionu Alfredo Di Stefano porazioi Mallorcu sa 2:0 u 31. kolu La Lige, a meč je obilježio 15-godišnji fudbaler gostujućeg tima Luka Romero. 

Ovaj golobradi mladić dobio je priliku za igru protiv najvećeg svjetskog kluba u 84. minuti i tada je ušao u historiju.

Meksikanac je postao najmlađi fudbaler koji je ikada zaigrao u najjačem rangu španskog fudbala. Ovaj dečko će tek u novembru mjesecu napuniti 16 godina što znači da će još vode proteći prije nego što završi srednju školu a kamo li nešto drugo. Sinoć je od nekih igrača na terenu kao što je Luka Modrić bio mlađi čak 19 godina. 

Očekivalo se da on još ranije dobije šansu zaigrati u La Ligi jer već neko vrijeme trenira s prvim timom Mallorce. Najavljivalo se da će možda zaigrati protiv Barcelone prije tri kola, ali u tom susretu nije bio ni u konkurenciji. Kasnije je bio na klupi u mečevima protiv Villarreala i Leganesa, a sudbina je htjela da debituje baš protiv Reala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom na njegove godine vjerujemo kako bismo ga narednih skoro 20 godina trebali gledati na malim TV ekranima, sve zavisi od toga u kom pravcu će se razvijati njegova karijera.

Bilo kako bilo sigurni smo da Mallorca u svojim redovima ima pravog dragulja kojeg bi u budućnosti mogla dobro unovčiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.