Raspravljat će se o proširenju Premijer lige

Zakazana sjednica IO NFSBiH, bit će to dan D za Čelik i Zvijezdu 09

Admin Čaušević

Zakazana je sjednica Izvršnog odbora NFSBiH na kojoj će biti određena sudbina Čelika i Zvijezde 09. 

Sjednica fudbalske vlade se trebala održati ranije ove sedmice, ali je zbog smrtnih slučajeva u porodicama dva člana Izvršnog odbora prolongirana. Novi sastanak je na programu u utorak, 30. juna.

Na ovoj sjednici će biti definitivno određen format Premijer lige za sljedeću sezonu jer će se diskutovati o inicijativi Čelika i Zvijezde 09 koji su ispali u niži rang.

Prekidom sezone kao 11. i 12. na tabeli Čelik i Zvijezda 09 su ispali iz bh. elite, ali su ova dva kluba pokrenuli incijativu za proširenje lige, pa će odgovor dobiti u utorak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik i Zvijezda 09 su dobili podršku nekolicine rivala iz Premijer lige, međutim teško je reći da će pokrenuta incijativa biti uvažena.

Inače, žrijebanje takmičarskih brojeva i parova za sezonu 2020/21 čiji je početak planiran za 1. august bi trebalo biti održano sljedeće sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.