Izvršni odbor NFSBiiH sutra o zahtjevima Čelika i Zvijezde za proširenje lige

Sjednica počinje u 14 sati

Izvršni odbor NFSBiiH sutra o zahtjevima Čelika i Zvijezde za proširenje lige

Edmir Škorić

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH održat će sutra sjednicu, a jedna od tačaka bit će i zahtjevi Čelika i Zvijezde 09 da se liga proširi.

Podsjećamo, Takmičarska komisija je ranije ovog mjeseca odlučila da nema uslova da se sezona 2019/20 igra do kraja, pa je ista okončana nakon 22. kola, a prvakom je proglašeno vodeće Sarajevo, dok će u Evropu po plasmanu na tabeli Zrinjski, Željezničar i Borac.

Odluka o ranijem okončanju sezone je najteže pala Čeliku i Zvijezdi 09, koji kao posljednjeplasirani timovi lige moraju u niži rang. I jedni i drugi su odmah digli glas protiv takvog ishoda, a iz Zvijezde 09 su najavljivali i tužbe prema NFSBiH.

Njihov prijedlog je da se liga sa 12 proširi na 14 timova, a upravo o tome će se sutra razgovarti na sjednici Izvršnog odbora. Zapravo, to će biti samo jedna od nekoliko tačaka dnevnog reda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko bi kojim slučajem IO uvažio zahtjeve Čelika i Zvijezde, na narednoj Skupštini bi članovi najvećeg tijelam njih 60 zapravo, glasalo o proširenju lige.

Sjednica Izvršnog odbora počinje sutra u 14 sati i s posebnim nestrpljenjem je čekaju u Čeliku i Zvijezdi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Zvijezda ne bi izborila opstanak da se još 50 kola igralo a Čelik nije siguran može li i republičku ligu igrati. I zbog njih proširivati ligu i srozavati kvalitet koji loš svakako. Osvojiti 8 bodova u 22 kola je upravo pokazatelj da moraš ispasti iz lige
10 2
Fareus1921
ništa od tog...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi