Igrač Barce se odjednom predomislio

Dani Alves upetljao prste u razmjenu Arthur-Pjanić, ali nikome nije jasno ko ga je angažovao

Endin Čaušević

Španski mediji objavili su danas da su Barcelona i Juventus konačno dogovorili transfer Arthura Mela u koji će biti uključen i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Mundo Deportivo danas je objavio da su klubovi nakon nekoliko sedmica pregovaranja konačno postigli dogovor, te da će sve biti ozvaničeno u naredna dva dana.

Glavni problem bio je Arthur koji je odbijao transfer u Juventus, ali se Brazilac predomislio i pristao je da bude dio razmjene. Tako će u suprotnom pravcu doći Pjanić kome je uvijek bio san da obuče dres katalonskog kluba.

No, poznati španski novinar Gerard Romero danas je saopštio da je i bivši igrač Barcelne i Juventusa, Dani Alves, imao upetljane prste što se tiče ovog transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je objavio da je Alves obavio nekoliko razgovora s Arthurom i da ga je uvjerio da će za njega odlazak u Juventus biti pravi potez. Arthur se upravo nakon razgovora s Alvesom predomislio, ali nije jasno da li je Barcelona ili Juventus angažovao Alvesa da uvjeri Arthura da pristane na transfer.

Alves je osam godina igrao u dresu Barcelone, a potom je jednu sezonu proveo u Juventusu. Na koji način je uvjerio Arthura da će mu bolje biti u Juventusu nego u Barci ostaje tajna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.