Noćna mora navijača Barcelone doživjela tešku povredu i oprostila se

Kraj mukama

Noćna mora navijača Barcelone doživjela tešku povredu i oprostila se

Ako bismo pravili anketu za najgoreg defanzivca Barcelone u 21. stoljeću, onda je jasno ko bi bio jedan od kandidata. 

Naravno, na spisku bi se našao Francuz Jeremy Mathieu. Ovaj fudbaler je otišao iz Barcelone još prije tri godine, ali navijačima katalonskog kluba još uvijek su friška sjećanja na njegove kikseve.

On se danas ponopovo našao u centru pažnje svjetske sportske javnosti, ali ne zbog nekog kiksa već zbog toga što je odlučio okončati karijeru.

Francuski štoper je posljednje tri sezone proveo u Sportingu iz Lisabona, a obzirom da ima već 36 godina i dosta problema s povredama odlučio je da će mu ovo biti posljednja sezona u karijeri.

On je ovu vijest saopštio preko društvenih mreža nakon što je jučer doživio još jednu tešku povredu koljena na treningu. To znači da karijeru neće moći završiti na terenu što je svakako šteta za nekoga ko je ipak osvojio dosta trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Barcom je bio prvak Evrope, a također je osvajao La Ligu i Kup Kralja, dok je sa Sportingom osvojio Kup i Liga kup Portugala. Prije ova dva kluba bio je član Valencije, Toulousea i Sochauxa.

Za reprezentaciju Francuske upisao je 5 utakmica.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi