Pjanić je Barcelonin igrač, sve će biti zvanično u narednih 48 sati

Bh. reprezentativac napušta Juventus

Pjanić je Barcelonin igrač, sve će biti zvanično u narednih 48 sati

A. Čaušević

Vrlo lako bi se moglo desiti da Miralem Pjanić aktuelnu sezonu ne završi u dresu Juventusa jer bh. reprezentativac nikad nije bio bliži odlasku iz Torina. 

Ključni su ovo dani za budućnost bh. reprezentativca. Ubijeđeni su u to kako italijanski tako i španski mediji. Mundo Deportivo i Sport, katalonski listovi naklonjeni Barceloni tvrde da će sve biti gotovo u narednih 48 sati.

Dogovori između igrača i klubova su već postignuti, preostalo je da se riješe još neki detalji. Barcelona će dobiti Pjanića, a Juventus Arhtura Mela. Dakle, sve strane zadovoljne.

Brazilac je bio glavna kočnica, ali je nakon višesedmičnog ubjeđivanja pristao na transfer u torinski klub gdje će zarađivati između 5 i 5.5 miliona eura godišnje.

Iako nisu poznati detalji Pjanić je već postigao lične uslove i mediji na Apeninima tvrde da samo čeka poziv iz kluba da je transfer potvrđen.

Prema nekim izvještajima Arturova vrijednost se procjenjuje na 80, a Pjanićeva na 70 milona eura pa će tako oba kluba zaraditi. Naš fudbaler je Juventus koštao 32 miliona, a Brazilac Barcelonu 31 milion eura.

Odlični veznjak je član Juventusa od 2016. godine. U međuvremenu je osvojio četiri Scudetta, a 2017. bio je blizu i osvajanja Lige prvaka. U finalu je tada uspješniji bio Real Madrid.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Šteta, nadam se da neće imati uspjeha. Hala Madrid!!
3 18
manijaci_____
****m ja vama svima familiju sto momka pljujete, citav svijet ga hvali ALI SAMO GLUPI BOSNJO PLJUJE... kolike komplekse imamo od uspjesnih NASIH ljudi... ja ne mogu da vjerujem
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi