Stara dama sve bliža Scudettu

Juventus se ispromašivao, pa u nastavku deklasirao Lecce

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa slavili su s 4:0 u Torinu protiv Leccea večeras u prvom meču 28. kola italijanske Serije A.

Prvih 45 minuta Juventus je bio daleko nadmoćniji na terneu od rivala, ali ni činjenica da su od 32. minute igrali s igračem više nije pomogla Staroj dami da dođe do gola.

Imali su nekoliko prilika, a dva nevjerovatna promašaja Cristiana Ronalda i Federica Bernardeschija obilježili su prvih 45 minuta. U nastavku, potpuno razbijanje Leccea.

Juventus je ubacio u brzinu više, iskoristio brojčanu, ali i svaku drugu prednost u odnosu na goste, pa zabio četiri gola i ostvario novu važnu pobjedu.

Otpor Leccea slomio je Paulo Dybala lijepim golom u 53. minuti nakon dodavanja Ronalda, da bi Portugalac u 61. minuti izborio, a potom i realizovao penal za svoj 23. gol u prvenstvu.

Nakon serije dobrih prilika, Juve u 84. postiže novi gol. Nova asistencija Ronalda, ovaj put rezervista Gonzalo Higuain zakucava loptu u mrežu Gabriela, da bi i u 86. minuti sjajni štoper Matthijs de Ligt glavom pogodio na sjajan acentaršut Douglasa Coste.

Miralem Pjanić, koji je sve bliže prelasku u Barcelonu, odigrao je svih 90 minuta, a njegove Juve sada ima 69 bodova, sedam više od drugoplasiranog Lazija kojem sutra slijedi duel s Fiorentinom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.