Foto: EPA

Najskuplje plaćeni golman

Kepa napušta Chelsea? Dobio je primamljivu ponudu

Španac Kepa Arrizabalaga najvjerovatnije će nakon dvije sezone napustiti Stamford Bridge.

Za Kepin transfer Chelsea je u prošlosti Athletic Bilbau platio 80 miliona eura i učinio ga najskupljim svjetskim golmanom, međutim u londonskom klubu se baš i nije proslavio.

Frank Lampard ga je zbog blijedih nastupa na jedno vrijeme preselio na klupu, a iako ga je u nastavku sezone vratio među stative, sve vodi ka tome da će ovaj 25-godišnji golman napustiti Chelsea.

Mediji u Španiji, konkretno Marca, javlja da se već uveliko vode pregovori oko Kepine selidbe iz Londona i da bi sljedeća njegova destinacija mogla biti Valencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na Mestalli su svjesni da teško mogu da otkupe Kepu od Chelseaja, pa su voljni da ga dovedu na dvogodišnju posudbu s opcijom otkupa", navodi pomenuti medij ističući kako će sve ovisiti od Lamparda.

Kepi bi posudba u Valenciju dobro došla da vrati izgubljeno samopouzdanje, a ukoliko dođe do transfera, čini se da u Chelseaju imaju spremnu zamjenu. Špekuliše se da će u tom slučaju na Stamford Bridge stići Andre Onana iz Ajaxa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.