Liverpool je nakon 30 godina prvak Engleske, City pao u Londonu!

Sve je i matematički završeno

Liverpool je nakon 30 godina prvak Engleske, City pao u Londonu!

E. Oštraković

Nogometaši Liverpoola od večeras su i zvanično novi prvaci Engleske.

Nakon što večeras nogometaši Manchester Cityja nisu uspjeli ostvariti pobjedu na gostovanju kod Chelseaja, to znači da je Liverpool novi prvak.

Chelsea je uspio ostvariti pobjedu protiv Manchester Cityja, te je borba za titulu sada i zvanično završena.

Vodstvo Chelseaju donio je Pulišić golom u 36. minuti. Bila je to sjajna kontra koju je ovaj nogometaš pretvorio u pogodak.

Manchester City je igrao dosta bolje u drugom dijelu, te su preko Kevina de Bruynea došao do poravnanja u 55. minuti. Bila je to majstorija Belgijanca iz slobodnjaka.

Ipak, sve dileme oko pobjednika, kao i oko toga da li će u Liverpoolu krenuti slavlje riješio je Willian u 78. minuti sa bijele tačke.

Ovo je velika pobjeda za Chelsea u borbi za četvrto mjesto na tabeli, a ujedno je i pobjeda koja je riješila prvaka za ovu sezonu.

Nakon tačno trideset godina čekanja, Liverpool je konačno uspio da osvoji trofej prvaka Premiershipa i to na kakav način.

Liverpool je dobar dio sezone prijetio čak i nepobjedivoj generaciji Arsenala, ali upisali su jedan poraz i to na gostovanju kod Watforda.

Ipak, dominacija u ovoj sezoni je očigledna. Do sada je Liverpool odigrao 31 utakmicu, te su ostvarili 28 pobjeda, dva remija i taj jedan već spomenuti poraz.

Postigli su sedamdeset golova, a primili 21, što dovoljno govori koliko su dominantni bili. Tri najbolja strijelca Liverpoola u Premiershipu do sada su naravno Salah, Mane i Firmino.

Salah kao najbolji strijelac ekipe i drugi strijelac lige, za sada je postigao sedamnaest golova, Mane je postigao petnaest golova, a Firmino je dodao osam.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton i Manchester United uspjeli su da uzmu po jedan bod Liverpoolu ove sezone, a jedini poraz nanio im je Watford.

Zaista sjajna sezona Liverpoola pod vodstvom Jurgena Kloppa, te će je biti jako teško ponoviti naredne sezone, ali zato niko ne može reći da nisu zasluženo postali prvaci.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Kad ode Kloop opet će čekati 30 godina
11 7
Penderinos
Čestitke Redsima, tri boda idu Plavcima,liga prvaka na dohvat ruke, iduće godine idemo i mi za titulu punim gasom
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi