Bez igrača iz Manchester Cityja

Tevez izabrao tim iz snova zbog čega će mu Džeko i društvo itekako zamjeriti

Endin Čaušević

Carlos Tevez je sve iznanadio kada je na ljeto 2009. godine potpisao za Manchester City jer je prethodne dvije sezone igrao u dresu Manchester Uniteda.

Argentinac je tako od heroja Crvenih đavola postao najnepoželjnija osoba na Old Traffordu. Tevez je u Cityju proveo četiri sezone i uspio je postati prvak Engleske, a zatim je prešao u Juventus.

Međutim, čini se da borava na Etihadu nije baš na njega ostavio neki utisak barem kada se riječ o tadašnjim saigračima.

Tevez je birao svoj tim snova od igrača s kojima je imao priliku da igra, te su mnogi bili iznenađeni jer se u ovom sastavu nije našo niti jedan jedini igrač iz Manchester Cityja.

S druge strane, tu su čak sedmorica igrača s kojima je Tevez igrao u Unitedu, te je očito jasno gdje mu je bilo ljepše tokom boravka u klubovima iz Manchestera.

U timu snova Carlosa Teveza su: Buffon, Ibarra, Ferdinand, Heinze, Evra, Pirlo, Scholes, Pogba, Messi, Cristiano Ronaldo i Rooney.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tevez je u Cityju igrao s igračima poput Džeke, Aguera, Davida Silve, Kompanyja, Negreda... No, očito je da niko od njih nije ostavio poseban utisak na njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.