Pep Guardiola je prije svega jedan veliki gospodin, to pokazuje i izjava poslije Liverpoolove titule

Španac se sportski ponio

Pep Guardiola je prije svega jedan veliki gospodin, to pokazuje i izjava poslije Liverpoolove titule

Trener Manchrester Cityja Pep Guardiola sportski se ponio nakon što je sinoć njegov klub izgubio i matematičke šanse da se domogne titule prvaka Engleske. 

Građani su izgubili u gostima od Chelseaja sa 2:1, a tim porazom omogućili su Liverpoolu da proslavi prvu titulu poslije 30 godina.

Nakon utakmica, govoreći za BBC Radio 5, Španac na klupi Cityja čestitao je Redsima na trofeju kazavši kako su imali fantastičnu sezonu.

"Zasluženo su prvaci. Odigrali su nevjerovatno sezonu. Prije dvije sezone osvojili smo 100 bodova i imali smo 25 bodova više od njih. Prošle godine nisu izdržali, ali ove sezone su uspjeli. Čestitam im, a na nama je da iz ove sezone izvučemo neke pouke i poboljšamo se za iduću", rekao je on.

Manchester City je protekle dvije godine bio prvak Engleske, a na novu priliku morat će čekati narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub s Etihada sada će se okrenuti Ligi prvaka gdje ga u augustu čeka revanš osmine finala protiv Real Madrida.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi