Castagne napušta Atalantu

"Možda je došlo vrijeme da se krene dalje, takve klubove je teško odbiti"

Edmir Škorić

Timothy Castagne odlučio je da napusti Atalantu nakon uspješne sezone i priznaje da "jednostavno nije lako odbiti takve klubove".

U talijanskom epicentru pandemije koronavirusa, Bergamu, ništa nije spriječilo sreću zbog Atalante i njene sjajne sezone. Ova ekipa igrat će četvrtfinale Lige prvaka, četvrta je u Seriji A i postaje sve ozbiljniji rival velikanima italijanskog nogometa.

Belgijanac Castagne govorio je o stvarima koje su zadesile cijeli svijet, a karantin je provodio u rodnoj zemlji.

"Pratio sam cijelo vrijeme šta se dešava u Bergamu i bio sam zabrinut. Ti ljudi su jednako bili i sretni i tužni. Slavili su Atalantu i borili se za sopstveni život", kazao je Castagne.

Dvadesetčetverogodišnjem desnom beku, kojeg je Atalanta za samo tri miliona eura dovela iz Genka u ljeto 2017. godine, stigla je nova prilika da zaigra u još većem klubu. Ima ugovor do narednog ljeta, no odlučio je na kraju ove sezone otići.

Otkriva da ima dvije ponude, ali još nije rekao koju je odabrao. U pitanju su Tottenham i PSG...

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislim da je došlo vrijeme da krenem dalje, ali neću biti razočaran i ako ostanem. Kad te timovi poput PSG-a ili Tottenhama pozovu, onda ne možete reći ne", kazao je Castagne.

U tekućoj sezoni je odigrao 21 utakmicu u Seriji A i postigao je dva gola uz dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.