Nestvaran poraz Lazija zbog kojeg Scudetto ostaje san: Vodili sa 2:0, pa izgubili 3:2

Fantastičan preokret Atalante

Nestvaran poraz Lazija zbog kojeg Scudetto ostaje san: Vodili sa 2:0, pa izgubili 3:2

E. Čaušević

Fudbaleri Lazija večeras su doživjeli šokantan poraz u gostima protiv Atalante (3:2) u derbiju 27. kola italijanske Serije A.

Lazio nije mogao na bolji način otvoriti večerašnju utakmicu jer su već u petoj minuti poveli sa 1:0 kada je autogol postigao De Roon. No, igrači rimskog kluba nisu se zaustavili na tome.

Samo šest minuta kasnije Lazio je vodio sa 2:0. Spektakularan gol s nekih 20 metara postigao je Milinković-Savić i činilo se tada da Lazio sigurno korača ka pobjedi i nastavku žestoke borbe s Juventusom za Scudetto.

Međutim, nakon drugog gola Atalanta je zaigrala mnogo bolje. Domaći tim je preuzeo incijativu na terenu, a to im se isplatilo u 38. minuti kada je Gosens pogodio za 1:2.

S velikim pritiskom Atalanta je počela drugo poluvrijeme. Domaći su stvarali prilike, dok je Lazio na sve načine pokušavao da sačuva svoju prednost, ali to nisu uspjeli.

Atalanta je u 66. minuti uspjela da poravna na 2:2 fantastičnim golom Malinovskog. I nakon izjednačenja domaći su nastavili igrati odličnim ritmom i to im se itekako isplatilo.

U 80. minuti domaći su došli do potpunog preokreta golom Palomina i tako su slomili srca navijača Lazija jer je rimski klub sada udaljen od Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio je ostao drugi na tabeli, ali sada imaju četiri boda manje od lidera Juventusa. Atalanta je na četvrtoj poziciji sa 54 boda.

Top Komentari

Penderinos
Ne bih rekao da je gotova trka za scudetto, jedino u slučaju da Lazio nastavi s ovakvim nastupima. Juve nije nista bolji, proklizat ce i oni uskoro
3 5
Ivica_Osim8
33 boda jos u igri i Inter moze bit prvak, kako Juve lose igra, sve je moguće
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi