Danas ozvaničio saradnju

Bekrić o povratku na Grbavicu: Nikad nisam ni trebao da idem, s navijačima imam sjajan odnos

Samir Mlaćo

Novi - stari član FK Željezničar danas je postao iskusni vezista Samir Bekrić.

Bekrić se na Grbavicu vratio iz FK Sloboda, a brzo je postigao dogovor sa Amarom Osimom. Danas je sve i ozvaničeno.

SportSport.ba je danas posjetio Željinu bazu u Konjicu, a priliku smo iskoristili i za razgovor sa popularnim Tucetom.

"Jako sam sretan, ponovo sam u svom klubu. Nikada nisam ni trebao da idem, ali neću da se vraćam na to. Dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja i da se radujem sa svojim klubom", kazao je Bekrić koji bi na Grbavici vjerovatno i trebao završiti karijeru te dodao.

"Želja mi je prelijepu priču završiti u Željezničaru. Želim igrati što duže i da osvajamo trofeje. Lijepo bi bilo se oprostiti od voljenog kluba trofejom".

Sa Plavima je osvojio tri titule prvaka. Plavima je veoma sretan, svi se nadaju da će tako biti i u novoj sezoni.

"Neka bude tako. Uvijek sam donosio sreću, nadam se da će tako biti i ovaj put. Imamo sjajne uslove ovdje, trudimo se i sve je do nas. Ekipa je dobra, može sigurno i bolje uz malo sreće. Mislim da možemo napraviti velike stvari".

Kakav doček očekuješ od navijača? U protekloj sezoni si postigao pogodak u dresu Slobode na Grbavici. Emocije su bile pomiješane...

"Nikad nisam zamišljao da ću igrati protiv Željezničara. Bilo mi je tada teško, ali ponašao sam se kao profesionalac, a navijači su me nagradili auplauzom. Imam sjajan odnos sa navijačima, uvijek su tražili da se vratim i nadam se da ćemo i sada imati sjajnu saradnju".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga počinje prije nastupa u Evropi.

"Po prvi put je tako, korona je poremetila sve. Prvenstvo kreće prije, nadam se da ćemo se što bolje spremiti i biti na nivou u Evropi i da tamo napravimo neki iskorak", dodao je Bekrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.