Brazilac novi član Juventusa

Više nema dilema: Arthur Melo stigao u Torino, Pjanić je definitivno Barcelonin!

Admin Čaušević

Nekoliko sati po završetku utakmice Celta - Barcelona Arthur Melo je doputovao u Torino i tako su riješene sve dileme - Miralem Pjanić od sljedeće sezone više neće nositi dres Juventusa. 

Ono o čemu se špekuliše i nagađa već danima večeras je i dobilo zvaničnu potvrdu dolaskom Arhtura na ljekarske preglede u Torino. 

Brazilski veznjak će tokom dana obaviti ljekarske preglede, nakon čega se očekuje i ozvaničenje ugovora. Transfer bi trebao dobiti službenu formu prije 30. juna.

Ljekarske preglede bi tokom dana trebao obaviti i Pjanić, također u Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Barcelona i Juventus su dogovorili razmjenu dvojice odličnih veznjaka, a vrijeme će pokazati ko je više profitirao. Da li Katalonci dovođenjem iskusnog 30-godišnjeg Pjanića ili Torinezi angažovanjem sedam godina mlađeg Arthura. 

Pjanić i Arhtur će sezonu 2019/20 odraditi u trenutnim timovim, a članovi Barcelone, odnosno Juventusa postat će od septembra, tačnije na startu naredne takmičarske godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.