Njena je bila zadnja

Kako je Ulla, bivša konobarica, Kloppa odvela u Liverpool: Nije htjela svog supruga u Manchesteru

E. Škorić

Jurgen Klopp, čovjek koji je donio titulu Liverpoolu nakon 30 godina čekanja, povezivao se ranije s Manchester Unitedom.

Nakon impresivnih rezultata s Borussijom Dortmund, Kloppa je pokušavao dovesti Manchester United za nasljednika Sir Alexa Fergusona na kraju sezone 2013/14. Klopp je bio zamišljen kao osoba koja će na Old Traffordu nastaviti dugogodišnji posao Fergusona, a na kraju je šansu dobio David Moyes, koji se tu prekratko zadržao i svi kasniji treneri nisu bili "ni do koljena" legendarnom Škotu.

I ko zna što bi se desilo da je Nijemac tada rekao 'da', a zašto nije, kriva je sama Ulla, njegova supruga koju je upoznao 2005. godine za vrijeme Oktoberfesta dok je ona radila kao konobarica u Minhenu.

A prema legendi Redsa Philu Thompsonu, Nijemac nije iskoristio priliku da vodi United samo zato jer Ulla nije mislila da je to u redu.

Thompson je za TV2 u Norveškoj rekao: "Intervjuirao sam Kloppa za Sky i pitao sam ga jesu li on i Liverpool stvoreni jedno za drugo. Pogledao me i pitao: 'Zašto?'. Tada mi je Klopp rekao da je mogao preuzeti United, ali da je njegova supruga rekla kako to nije u redu. Kada je, međutim, došao u Liverpool, supruga je rekla da je to super potez", prepričao je Thompson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kao da je stvoren za Liverpoool", dodao je Thompson.

Klopp je osvojio dva naslova s Borussijom i igrao je finale Lige prvaka, a 2015. godine je zasjeo na kormilo Redsa i s vremenom postao jedan od najomiljenijih, ali i najboljih menadžera na svijetu. Prošle godine je osvojio Ligu prvaka, ove Premier ligu i bez sumnje je sve ono što je Liverpool godinama trebao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.