Uskoro zvanična potvrda

Arthur već potpisao za Juventus!

Admin Čaušević

Završen je najzvučniji transfer u vrijeme pandemije koronavirusa. Arthur Melo je praktično novi igrač Juventusa nakon što je potpisao ugovor, dok će Miralem Pjanić put Barcelone.

Arhtur je kasno sinoć stigao u Torino, tokom dana je obavio ljekarske preglede. Nije bilo nikakvog kontakta sa novim navijačima iz poštovanja prema Barceloni.

Tokom popodneva nakon završenih ljekarskih pregleda brazilski veznjak je potpisao i petogodišnji ugovor s Juventusom, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda transfera.

Arthur će kao fudbaler Bianconera godišenja zarađivati pet miliona eura. Taj iznos će računajući i bonuse moći narasti na cifru od sedam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od ranije je poznato da će Pjanić i Arhtur sezonu završiti u trenutnim klubovima, međutim upitno je koliko će ih koristiti Maurizio Sarri i Quique Setien kako bi se smanjio rizik od povrede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.