Uskoro novi fudbaler Juventusa

Arthur se vratio na trening Barcelone, okupio saigrače, objasnio im stvari, ali i dao obećanje

Admin Čaušević

Arthur Melo je bio poprilično zauzet prethodnog vikenda. U subotu je bio u Vigu, a već u nedjelju je osvanuo u Torinu.

Nakon što je odigrao nekoliko minuta u remiju sa Celtom(1:1) Arthur se zaputio u Torino gdje je u nedjelju obavio ljekarski pregled i potpisao ugovor s Juventusom.

Iako zvaničnih potvrda još uvijek nema transfer brazilskog veznjaka među Bianconere je gotova stvar i sljedeće sezone će nastupati za Staru damu.

Arthur se jutros pojavio na treningu Barcelone. Prije samog početka treninga okupio je saigrače na centru i održao emotivni govor.

Dok je 23-godišnjak držao govor svi su ga pomno slušali uključujući i najveće zvijezde. Brazilski fudbaler je objasnio razloge zašto je došlo do transfera, ali dao i riječ da ih neće iznevjeriti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Arthur je obećao maksimalno zalaganje i borbenost do kraja sezone nakon čega ga čekaju novi izazovi u Juventusu.

Prema informacijama iz Italije veznjak je sa najtrofejnijim italijanskim klubom potpisao petogodišnji ugovor. Barcelona će zauzvrat dobiti Miralema Pjanića i 10 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.