Dvije muhe jednim udarcem: Osim najskuplji ikad Pjanić postaje i najplaćeniji bh. fudbaler

Čeka ga ogromna zarada

Dvije muhe jednim udarcem: Osim najskuplji ikad Pjanić postaje i najplaćeniji bh. fudbaler

Admin Čaušević

Zvanična potvrda transfera Miralema Pjanića u Barcelonu više nije pitanje dana, već sata. Postalo je to jasno nakon jučerašnjih dešavanja u Torinu.

U noći sa subote na nedjelju Arthur Melo je doputovao u Torino, ujutros u brazilski veznjak i Pjanić stigli u kliniku J-Medical, obavili ljekarske preglede, a takom dana i potpisali ugovore.

Onog trenutka kada transfer dobije službenu potvrdu Pjanić će postati najskuplji bh. igrač svih vremena jer je prilikom dogovora njegova vrijednost procijenjena na 60 miliona eura.

Osim toga 30-godišnji fudbaler će postati i najplaćeniji igrač iz BiH. Prema izvještajima iz inostranih medija odlični veznjak će na Nou Campu zarađivati 8 miliona eura po sezoni.

Ukoliko bi se Pjanićeva plata konvertovala u bh. valutu doći će se do podakta da će njegova dnevna zarada iznositi skoro 45.000 KM, sasvim dovoljno novca za luksuzan automobil po bh. standardima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Pjanić bi na listi najplaćenijih bh. fudbalera trebao prestići Seada Kolašinca koji u Arsenalu zarađuje sedam miliona eura. Treći na listi je Edin Džeko s platom od 4.5 miliona.

Ipak, navedene cifre treba uzeti s rezervom i sačekati potvrdu transfera s obzirom da se do sada ne spominje dužina Pjanićevog ugovora što je također vrlo bitan detalj u cijeloj priči.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

neddim
Ma sve na stranu,Pjanke je igračina,ali Džeko je nas najbolji igrač ikada daleko!
9 0
Ters
Sigurno će se sjajno snaći, jer je on pravi igrač za Barsin vezni red ... šteta samo što ranije nije došao u Barsu ...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi