Marokanski reprezentativac stiže u Milano

Interovo veliko pojačanje sutra na ljekarskim pregledima

Iako se špekulisalo da bi transfer mogao biti završen već danas, Sky Sport Italia sada piše da će Achraf Hakimi sutra stići u Milano i obaviti ljekarske preglede prije nego što potpiše za Inter.

Marokanski reprezentativac je protekle dvije godine proveo na posudbi u Borussiji Dortmund, u kojoj je njegov razvoj tekao odlično, pa se jedno vrijeme vjerovalo da bi ga Real Madrid konačno mogao vratiti u svoj prvi tim.

Ipak, Kraljevi su na kraju odlučili 21-godišnjeg lijevog beka prodati Interu. I dalje se špekuliše da će Real od Hakimijeve prodaje zaraditi oko 40 miliona eura.

Sky Sport Italia piše da su i finalni detalji ugovora dogovoreni na današnjoj video konferenciji na kojoj su učestvivali predstavnici dva kluba i samog Hakimija.

Mladi defanzivac bi tako sutra trebao doputovati u Milano, proći sve obavezne ljekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor sa Interom vrijedan pet miliona eura po sezoni.

Da bi transfer uskoro trebao biti finalizovan i ozvaničen sinoć je na određeni način potvrdio direktor Intera Beppe Marotta, kada je poručio da je optimističan da će danas biti postignut konačni dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hakimi je i ove sezone igrao odlično u dresu Borussije. Skupio je 45 nastupa u svim takmičenjima, a uspio je postići devet golova i upisati 10 asistencija.

Jedno je sigurno, u Interu očekuju da će Hakimi biti veliko pojačanje za ekipu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.