Nova VAR kontroverza u Italiji

Situacija o kojoj će se pričati

Nova VAR kontroverza u Italiji

A. Čaušević

VAR tehnologija je od primjene izazvala niz kontroverznih situacija, a posljednja je viđena u duelu Parme i Intera. 

Nakon ubačaja iz prekida za Inter Godin je udario loptu poslije ubačaja Biraghija, tom prilikom lopta je pogodila Kurtića u ruku i završila zamalo pored gola.

Sudija Marseca je odmah posumnjao na igranje rukom te je kontaktirao VAR sobu. Međutim, nakon pregledanja snimka promjena odluke, ali u Parminu korist.

Naime, Godin se u trenutku prekida nalazio u minimalnom ofsajdu pa je Inter ostao bez penala i kornera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pravila su vrlo jednostavna. Ofsajd je anulirao igranje rukom jer je Godin prvo bio u nedozvoljenoj poziciji prije Kurtićeve intervencije pa penal nije mogao biti dosuđen.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
A ja kontroverze :D
3 1
BobPaisley
...kakva j*bena kontroverza???...sve cisto kao suza,lik bio u offside-u,nakon cega je ovaj igrao rukom,logicno da ce svirati offside,a ne penal...cuj kontroverza.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi