Dosta golova na tri meča u Engleskoj

Arsenal deklasirao Norwich, pobjede upisali Newcastle i Everton

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su na svom terenu pobijedili Norwich sa ubjedljivih 4:0 u meču 32. kola Premiershipa.

Arsenal je do vodstva stigao u 33. minuti kada je Tim Krul napravio nevjerovatnu grešku koju je iskoristio Aubameyang. Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0, a ovaj put gol za domaće postigao je Granit Xhaka.

Domaći tim je sredinom drugog poluvremena došao i do trećeg gola. Igrači Norwicha ponovo su napravili strašnu pogrešku, a na pravom mjestu ponovo je bio Aubameyang koji pogađa za 3:0.

Posao u ovom meču Arsenal je završio u 81. minuti. U centru pažnje našao se Soares koji je svega nekoliko minuta prije toga ušao u igru i uspio je da postavi konačnih 4:0.

Arsenal se s ovom pobjedom probio do sedmog mjesta i ima 46 bodova, dok je Norwich prikovan za dno sa svega 21 bodom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Newcastle je danas deklasirao svog protivnika Bournemouth. Svrake su u gostima slavile sa 4:1. Golove za pobjedu Newcastlea postigli su Gayle, Longstaff, Almiron i Lazaro, a utješni gol za domaće postigao je Gosling.

Tri boda upisao je i Everton koji je na svom terenu slavio protiv Leicestera. Domaći su golovima Richarlisona i Sigurdssona vodili sa 2:0, a konačnih 2:1 postavio Iheanacho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.