Prvi čovjek FSRS za SportSport.ba

Vico Zeljković: Klubovima treba pomoći, to nam treba biti primarna zadaća

Midhat Šljivak

Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Republike Srpske danas je između ostalog odlučio da klubovi u svim rangovima u narednoj sezoni plaćaju samo 50 posto troškova organizacije utakmice. 

U ovim teškim vremenima, izazvanim prije svega pandemijom korona virusom, odluka dobija još više na važnosti, a zapravo je jedno od predizbornih obećanja prvog čovjeka FSRS Vice Zeljkovića.

U momentima kada je preuzeo dužnost predsjednika FSRS Zeljković je u svom programu insistirao na pomoći klubovima, a da njegove riječi nisu bile predizborna obećanja potvrđeno je i na današnjoj sjednici IO.

"Vidite, vremena su teška, klubovi teško preživljavaju i mi im pomramo biti kao neki servis za pomoć. Uostalom, to je naša uloga. Bar ja tako gledam na svoju ulogu koju imam u fudbalu Republike Srpske ali i Bosne i Hercegovine", istakao je Vico Zeljković za SportSport. ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prvi čovjek fudbala u manjem bh. entitetu vjerovatno će do kraja godine postati i prvi čovjek bh.fudbala s obzirom da po Statutu FSBiH predsjednička pozicija pripada jednom od članova IO iz Republike Srpske.

"Vidjet ćemo još šta će biti po tom pitanju. Što se mene lično tiče, spremam sam se uhvatiti u koštac sa problemima koji postoje. Mogu jedno obećati, ukoliko budem kandidat i preuzmem predsjedničku funkciju, koliko mi ovlasti budu dozvoljavale, insistirat će na pomoći svim bh. klubovima. Recimo, zašto ne bismo svi zajedno uradili nešto slično i u Federaciji BiH. Klubovima treba pomoći, a mislim da zajedničkim snagama to možemo uraditi. Eto, mogu reći da će ukoliko budem izabran to biti neki moj prvi projekat, obezbijediti pomoć i klubovima iz Prve lige FBiH i nižim rangovima. Biće tu i mnogih infrastrukturalnih projekata, imam mnogo toga u planu i vjerujte mi da dobro znam o čemu govorim, zaključio je Zeljković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.