Historijska odluka za fudbal Republike Srpske

Značajna pomoć Saveza

Historijska odluka za fudbal Republike Srpske

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, kazao je na današjoj konferenciji za novinare poslije sjednice Izvršnog odmora FSRS da je donesena historijska odluka o fudbalu u ovom bh. entitetu. 

Klubovi u svim ligama će platiti 50 posto naknade za takmičenje i 50 posto sudijskih troškova, dok će ostatak finansirati FSRS što je za sezonu iznos od oko 800.000 KM.

"Ovo je danas za fudbal Republike Srpske izuzetno važan dan. Znate da smo oformili komisiju koja se bavila reorganizacijom naših takmičenja, gdje smo odredili broj klubova na skupštini FSRS i kako će biti u ligama. U Prvoj ligi nastupiće 16 klubova, Druga liga "Zapad" 14 klubova, Druga liga "Istok" 14 klubova, Regionalna liga "Zapad" 14 klubova, "Centar" 16 klubova, "Istok" 16 klubova i "Jug" četiri Što se tiče Prve lige Republike Srpske, gdje je najveći javni interes bio logičan, odluka je bila da se ima 16 klubova. Nažalost, imamo povratnike iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zvijezde 09, i imamo prvaka Druge lige Republike Srpske. "Zapad", borac iz Kozarske Dubice i prvak "Istoka", Leotar iz Trebinja, pored njih, znali ste da je bilo mnogo kandidata koji su izrazili namjeru da igraju u Prvoj ligi Republike Srpske, a komisija je imala četiri sjednice. Članovi Prve lige Republike Srpske su Sutjeska Foča, Drina Zvornik, Ljubić Prnjavor, Sloga Doboj i Sloboda Novi Grad. Doza neizvjesnosti jer imamo klubove koji imaju svoje ime i prezimena, klubovi koje podržavaju lokalne zajednice i klubovi koji su infrastrukturno pokazali da mogu odgovoriti na zahtjev Prve lige Republike Srpske", rekao je Zeljković i dodao:

"Ono što je važno spomenuti, a što je za nas možda najvažnija odluka, ja bih to nazvao historijskom odlukom za fudbal Republike Srpske. Donijeli smo odluku da pomognemo svim klubovima iz svih liga, od 50% kotizacije i 50% zvaničnika. Slobodno mogu reći da je ovo povijesni potez FSRS-a. Do sada u prošlosti to nažalost nije bio slučaj. Ovo je prvi put da je FSRS pronašao sredstva za pomoć svim klubovima iz svih liga. Koštat će blizu 800.000 KM. Znate koliki je bio proračun FSRS-a do sad i sve vam je jasno sa brojeva. Ponosan sam današnjim odlukama FSRS EB, moram reći da je riječ o vrlo ozbiljnom iznosu, 800.000 KM, ali uz pomoć svih ljudi i prepoznajući neke stvari koje radimo, siguran sam da ćemo to uspjeti realizirati do kraja".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Zeljković je najavio da će liga dobiti generalnog sponzora u narednih sedam do deset dana a po istom će dobiti kasnije i naziv.

Liga će se igrati po sistemu dva kruga, ukupno 30 kola, a predsjednik Zeljković je najavio da će biti potrebna tri igrača mlađa od 21 godine, od kojih će dva definitivno morati na teren.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Gledaj prve njonje Banja Luke, **** kosti svoje nasmrakne, da Bog da vas virus safato za Europsku tekmu, samo zbog ovog sto lafo niste sposobni za fudbal, a Djokovic dodje odma gace skidate picke
5 4
magistar
U javnom životu u BiH, pa i u savezu i klubovima očigledno treba mlađih lica, jer ovaj otkako je zasjeo u fotelju FSRS u kojoj se mahovina počela hvatati od nerada prethodnika, sad ima niz novih ideja i projekata
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi