Vico Zeljković sasvim jasan: Nismo protiv proširenja, ali zašto bi NK Čelik ostao u ligi?

Predsjednik FK Borac sasvim iskren

Vico Zeljković sasvim jasan: Nismo protiv proširenja, ali zašto bi NK Čelik ostao u ligi?

M. Šljivak

FK Zvijezda 09 zatražila je od NSBiH proširenje Premijer lige na 14 klubova.

U timu iz Etno sela Stanišići smatraju da su neopravdano izbačeni iz lige koja je prekinuta nakon 22 odigrana kola i odlučili su da upute zvaničan zahtjev da se liga proširi.

Njihov zahtjev sada ide pred Izvršni odbor, a o eventualnom proširenju lige govorio je i predsjednik FK Borac Vico Zeljković. On ističe da ne bi imao ništa protiv toga.

"Mi nismo protiv proširenja lige, ali samo ako zvanični organi NSBiH donesu tu odluku. Žao mi je kluba kojeg vodi Boris Stanišić. Čovjek je uložio velika sredstva, napravio je infrastrukturu, dobio licencu. Možda bi se trebalo o svemu razmisliti", rekao je Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, smatra da NK Čelik ne treba ostati u ligi.

"Zašto bi Čelik ostao u ligi? Na poziciji su koja vodi u niži rang i nisu dobili licencu. Nema se šta dalje pričati. Borac je bio u toj situaciji prije dvije godine kada smo na zelenom terenu osigurali ostanak, a ostao je Čelik koji nije trebao. Nisu nas pretjerano žalili. Čeliku želim sve najbolje, ali provlačenja više nema", rekao je Zeljković.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Zasto bi vi ostali u PL + zasto bi isli u evropu - vi ste samo za sume, sa medjedima da igrate lopte , niste vi ni za balkana/ nuklearni odpad
41 10
goku_iz_sirokog
Zasto bi vi u Europu mamlaze jedan, na 4. ste mjestu, a kup je imao mogućnost osvojiti Siroki ili Gosk i po tome vi ne biste isli u Europu, kako to
37 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi