U Prvoj ligi RS od naredne sezone 16 klubova

Zvanično potvrđeno

U Prvoj ligi RS od naredne sezone 16 klubova

S. Mlaćo

Pod predsjedavanjem Vice Zeljkovića jučer je u hotelu "Bosna" u Banjaluci održana redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Nakon izbora radnika u organu i usvojenog dnevnog reda prihvaćene su informacije Verifikacione komisije.

Na upražnjeno mjesto potpredsjednika Vice Zeljkovića (PFS Banja Luka) imenovana su tri člana Izvršnog odbora, Darko Ljubojević, Miloš Brkić umjesto Rodoljuba Oljača (PFS Gradiška) i Žarko Laketa, koji će zamijeniti Radenka Vasiljevića, koji je podnio ostavku (PFS Trebinje), za preostali mandat 2016. godine. - 2020.

Usvojene su i strukture konkurencije na nivou FSRS. U Prvoj ligi će u sezoni 2020/21 biti 16 klubova. Imena svih prvoligaša biće poznata do 30. juna. Dvije grupe druge lige brojat će od 14 do 16 klubova, kao i tri grupe regionalnih liga - zapad, centar i istok, dok će regionalna liga jug brojati od četiri do šest ekipa.

Na rasporedu su i mečevi baraža:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

a) Za popunjavanje Premijer ženske lige BiH ZFK Banja Luka - ZFK Čelik (Doboj) - 7. jula

b) Za popunjavanje Omladinske Premijer lige BiH - juniori. Prvo će igrati Leotar - Sutjeska, a pobjednik ovog meča ući će u finale takmičenja sa tri druga kluba: Željezničar (Banja Luka), Modriča Alfa i Radnik (Bijeljina), a pobjednik će osigurati mjesto u Premijer ligi BiH za mlade

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi