Veznjak Juventusa sretan zbog transfera

Miralem Pjanić poručio: Prvo ću u Bosnu, pa onda u Barcelonu!

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić će od naredne sezone nositi dres Barcelone.

Bh. veznjak će po završetku sezone napustiti torinski Juventus i pojačat će redove katalonskog velikana, a večeras je još jednom istakao da mu je velika čast što će u budućnosti nositi dres velikana iz Katalonije.

"Meni je velika čast. Dug put sam prošao i došao sam na najviši stepen u fudbalu. To mi je ostvarenje sna. Bilo je puno emocija, drago mi je zbog mene, roditelja, cijele Bosne i Hercegovine. Nadam se da ću biti primjer djeci u BiH", rekao je Pjanić u Centralnom dnevniku FACE TV-a i nastavio je:

"Prvi veliki san je bio dres BiH. Vidio sam koliko naš narod voli fudbal. Igrao sam za svoju porodicu, želio sam da usrećim taj narod. Dosta toga smo uradili, a nadam se da ćemo još moći igrati na velikim takmičenjima. Nema veze odakle si, sve se može postići u životu".

Straha pred dolazak u Barcelonu nema.

"Nema nikakvog straha. Odigrao sam 600-700 utakmica i nema straha. To je veliki klub i veliki pritisak, ali moram reći da mi je i odlazak iz Juventusa teško pao. Ako sam već morao otići i rekao sam klubu da želim u Barcelonu, ako me oni zaista žele.

"Dolazim iz velikog kluba, imam veliko iskustvo i želim da dalje pišemo historiju i da donosimo trofeje. To mi je cilj i želja. Na ostale stvari ne obraćam pažnju. Znam da je pritisak velik, ali to je već navika. Bit će mi potrebno vremena da se prilagodim državi i jeziku i nada se da ću što prije moći ući u komunikaciju s igračima. Dolazim u najveći klub na svijetu i nadam se da ćemo osvojiti mnogo transfera. Godinama sam razgovarao s njima i baš sam s predsjednikom pričao o tome kako nikad nismo uspjeli da dođemo do toga da me dovedu"

Prati Pjanić apsolutno sve što se dešava u Bosni i Hercegovini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zanima me sve što se dešava u BiH. Kad mogu pomoći, uvijek ću biti tu. Nadam se da će se ovaj virus smiriti", istakao je Pjanić koji bi prije odlaska u Barcelonu mogao doći na pripreme s reprezentacijom za Ligu nacija.

"Prvo ću doći u Bosnu, pa ću onda u Barcelonu. Moram naći gdje živjeti, pa ću vidjeti da odem koji dan tamo nakon što završim s Juventusom", komentarisao je s osmijehom Miralem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.