Buffon se sa 44 godine vraća u srednju školu: Roditelji me zbog toga 'dave' već 30 godina
Foto - EPA

Čuveni golman

Buffon se sa 44 godine vraća u srednju školu: Roditelji me zbog toga 'dave' već 30 godina

M. Šljivak

Legendarni golman Gianluigi Buffon zbog fudbalske karijere nije stigao da završi srednju školu.

Čuvar mreže torinskog Juventusa potpisao je produžetak saradnje s Bianconerima do naredne sezone, a nakon isteka ugovora planira se vratiti u srednju školu koju nije završio.

"Kada završim karijeru uzet ću godinu dana pauze da budem sa svojom porodicom. Vratit ću se u srednju školu i završiti peti razred jer me roditelji zbog toga 'dave' već 30 godina", rekao je Buffon.

Čuveni golman zbog velikog uspona karijere u mladim danima i brzog prelaska u profesionalne vode nije stigao da završi školu, ali će ipak na kraju da ispuni želju roditeljima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Buffon je u karijeri osvojio gotovo sve što je mogao, a jedino mu fali trofej Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sport1
??? Nikad nije kasno...
4 1
Rajvosa2019
Nije samo on , vecina futbalera su glupi kao racku - posvete se futbalu/ zapostave skolu - kasnije kupuju neke skolice - diplome- kofol magistri doktori a mozak kao lijevo jaje
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi