poraz Manchester Cityja

Građani pregazili Redse, pa pali na St. Mary's stadionu

Ekipa Southamptona pobijedila je danas na domaćem terenu Manchester City sa 1:0 u susretu 33. kola Premiershipa. 

Građani su prije samo tri dana pregazili Liverpool sa 4:0 a večeras su pali bez ispaljenog metka protiv ekipe koja nije ni približno takvog kvaliteta.

Jedini gol na susretu postigao je Che Adams i to u 16. minuti. U pitanju je eurogol sa oko 40 metara koji, ruku na srce, ide malo na dušu i golmanu Edersonu jer je izašao daleko od gola.

Iako je City tokom većeg dijela meča napadao i stvarao prilike na kraju ipak nije mogao do gola i morao se pomirit s porazom.

Ovo je za Građane već drugi poraz u posljednja tri meča i ukupno deveti u sezoni. Isti ih naravno ostavlja na drugom mjestu sa 23 boda manje od lidera Liverpoola. S druge strane, Southampton je na 13. poziciji sa 43 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 33. kolo:

Southampton - Manchester City 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.