Tebas otkrio problem

"Skandalozno je da je Perez zvao 20 minuta nakon meča i žalio se na suđenje, VAR više nije bio isti"

Endin Čaušević

Dosta prašine u španskoj javnosti diglo se nakon jučerašnje utakmice Athletic Bilbaa i Real Madrida.

Kraljevski klub uspio je da dođe do pobjede sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Sergio Ramos iz penala. No, samo nekoliko minuta kasnije čini se da je i Bilbao trebao dobiti penal, ali iz VAR sobe se niko nije oglasio.

To je diglo dosta prašine posebno među navijačima Barcelone koji tvrde da i sudije idu na to da Real Madrid postane prvak Španije. Nakon svega oglasio se i prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, koji je otkrio nekoliko zanimljivih stvari.

Tebas je izjavio da se sve promijenilo u januaru kada je Florentino Perez nazvao Luisa Rubialesa kako bi se požalio na suđenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uporno ponavljam da se sve u vezi VAR-a u Španiji promijenilo otkako je Florentino Perez u januaru lično nazvao Luisa Rubialesa da bi mu se požalio na suđenje. On je to uradio 20 minuta nakon jedne od utakmica Reala. Po meni je to skandalozno, nedopustivo i neprimjereno ponašanje te direktan pritisak na sudije i suđenje. Taj poziv je promijenio sve, stvoren je nepotreban pritisak i neslaganje između sudija u VAR sobi i glavnog sudije na terenu", rekao je Tebas, te dodao.

""Ono što mi priželjkujemo je da borba za La Ligu bude otvorena, da se ne dešava dominacija u smislu da jedna ekipa u sezoni osvoji 90 bodova. Želimo da svi i gube i pobjeđuju i remiziraju. Upravo to je slučaj u ovoj sezoni".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.