Veliki kiks Trabzonspora

Fantastične vijesti iz Trabzona za Višću i društvo

Čini se kako ekipa Trabzonspora lagano posustaje u borbi za titulu prvaka Turske. 

Ovaj tim, koji je ostao jedini pratilac Basaksehiru, danas je odigrao samo 2:2 na domaćem terenu protiv Antayaspora i na taj način ostao na minus četiri u odnosu na lidera tri kola prije kraja.

Gosti su na ovom meču poveli u 9. minuti preko Akyolua koji je pogodio s penala, ali domaći do preokreta dolaze već do kraja prvog poluvremena. Pogađao je Sosa, zanimljivo oba puta s penala.

U drugom poluvremenu smo vidjeli još samo jedan gol i to onaj koji bi mogao biti od presudnog značaja Basaksehiru, a postigao ga je Kurtulus u 66. minuti.

Trabzonspor je sada u teškoj misiji da dođe do titule, dok je ekipa Antalyaspora ovim remijem ostala na 10. poziciji jer sada ima 38 osvojenih bodova.

Teoretski gledano, Basaksehir već u narednom kolu može osigurati titulu i to ako dobije u gostima Konyaspor, a Trabzonspor izgubi od Denizlispora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tursko prvenstvo, 31. kolo:

Trabzonspor - Antayaspor 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.