Potvrđen datum povratka turskog šampionata!

Žestoka borba za titulu se uskoro nastavlja

Potvrđen datum povratka turskog šampionata!

Turska fudbalska federacija je danas potvrdila da će se sezona 2019/2020 Super lige nastaviti 12. juna.

Tako se nastavlja trend država i saveza koji zvanično odlučuju nastaviti sezone suspendovane zbog pandemije novog koronavirusa. I većina, poput Turske, cilja na polovinu juna.

Turska fudbalska federacija je danas saopštila da su se sva relevantna tijela i klubovi usaglasili i da će se sezona nastaviti, a odlučeno je da se i u Super ligi dozvoli pet izmjena po utakmici kako bi ekipe lakše podnijele žestok tempo.

Nastavak fudbala u Turskoj veoma je važan i za UEFA-u s obzirom da se finale ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka treba odigrati u Istanbulu.

Turci će odigrati i završnicu Kupa, a već je objavljen raspored za nastavak sezone.

12. juna, u petak, će se odigrati dvije utakmice 27. kola Super lige i to Goztepe - Trabzonspor i Fenerbahče - Kayserispor.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Super liga je prekinuta nakon 26 odigranih kola, a u trenutku prekida na prve dvije pozicije sa istim brojem bodova (53) su se nalazili Trabzonspor i Bašakšehir. Galatasaray je treći (50 bodova), Sivasspor četvrti (49 bodova), Bešiktaš peti...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi