7. augusta

Liga prvaka se vraća utakmicama u Torinu i Manchesteru

Danas je održan žrijeb za Final Four Lige prvaka u Portugalu. Ipak, prije nego što se LP preseli u Portugal za samu završnicu, potrebno je odigrati još četiri revanš meča osmine finala.

Zvanično se Liga prvaka nastavlja sedmog augusta, a danas smo saznali i koje ćemo dvije utakmice gledati tog petka.

Biće to revanš meč osimine finala između Juventusa i Lyona u Torinu i duel Manchester Cityja i Real Madrida na Etihadu. Lyon je u prvom meču na svom terenu slavio pobjedu od 1:0, dok je City na Bernabeu savladao Kraljeve sa 1:2.

U subotu, 8. augusta, biće odigrana i preostala dve revanš meča osmine finala.

Bayern koji je već gotovo sigurno u četvrtfinalu će na svom terenu ugostiti Chelsea, dok će Barcelona na Nou Campu dočekati Napoli. Podsjetimo, prvi meč Napolija i Barcelona u Napulju je završen rezultatom 1:1, dok je Bayern na Stamford Bridgeu slavio sa 0:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon što osina finala bude kompletirana, sve ekipe koje izbore narednu fazu putuju u Portugal gdje će se od 12. do 23. augusta odigrati F4.

Inače, bolji iz duela Reala i Cityja u četvrtfinalu ide na boljeg iz duela Lyona i Juventusa, dok Napoli ili Barcelona čekaju boljeg iz dvomeča Chelseaja i Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.