Higuain poput Pjanića: Juventus spreman za još jednu trampu

Higuain poput Pjanića: Juventus spreman za još jednu trampu

E. Škorić

Juventus je ranije dogovorio razmjenu igrača s Barcelonom, a u Torinu su spremni da naprave još jedan posao po sličnom principu.

Nakon što je Miralem Pjanić poslan u Barcelonu u zamjenu za Arthura Mela, sada se pojavila priča da bi Gonzalo Higuain mogao put Firence u zamjenu za Federica Chiesu.

La Gazzetta dello Sport tvrdi da bi uz Higuaina Juventus Fiorentini predao i prava na Cristiana Romera. U Fiorentini su odbijali da puste talentovanog Chiesu, ali nakon nešto slabijih igara ovog mladog napadača, predsjednik Viola Rocco Commisso promijenio je mišljenje.

Juventus je i dalje prvi favorit za dovođenje Chiese, a i ovaj put Stara dama želi da kroz razmjenu dođe do igrača. Zanimljivo da je upravo iskusni Higuain Juventusov mamac, ali je pitanje hoće li u Firenci moći da Argentinca ispoštuju sa sedam miliona eura godišnje, koliko zarađuje u Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se Romera tiče, on je Juventusov odbrambeni igrač, također Argentinac, koji je sada na posudbi u Genovi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi