Konačno "onaj" United

Sve večeras u Manchesteru podsjeća na Fergusonovo vrijeme

Edmir Škorić

Manchester United igra sve bolje iz utakmice u utakmicu, te je zabio 17 golova na nepunih šest proteklih mečeva u Premier ligi.

United igra izrazito ofanzivan i lijep nogomet, pa je tako i večeras u 35. kolu Premier lige.

Southampton jeste poveo u 12. minuti golom Armstronga, ali onda u samo tri minute Unitede zabija dva gola i stiže do preokreta.

Prvo je Rashford u 20. izjednačio na asistenciju Martiala, a onda Francuz i sam zabija na asistenciju Bruna Fernandesa. Unitedu je pobjeda neophodna ako želi da se plasira u Ligu prvaka i ako to učini, tri kola prije kraja bit će treći na tabeli sa 61 bodom.

Navijači Uniteda odavno nisu bili ovako sretni i ovako uživali u igri svog kluba, pa vjerovatno od odlaska Sir Alexa Fergusona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.