Da je sve 'po zakonu', ovako bi izgledala tabela Premier lige i najviše bi patili navijači Uniteda

Ko je imao najviše pomoć sudija?

Da je sve 'po zakonu', ovako bi izgledala tabela Premier lige i najviše bi patili navijači Uniteda

E. Škorić

Engleska Premier liga se primiče kraju, ali prvak je već poznat, mada se vodi žestoka borba za plasman u Ligu prvaka, odnosno Evropsku ligu.

Liverpool je uvjerljivo došao do prve titule nakon 30 godina, pa mu remi s Burnleyjem u subotu na Anfieldu (1:1) ništa ne predstavlja, mada je Jurgen Klopp bio bijesan nakon meča i direktno je prozvao sudije zbog nekih pogrešnih odluka.

U posljednje vrijeme dosta je prigovora na suđenje u Ligama petica, a naročito u Španiji, Italiji i Engleskoj, gdje ni VAR ne pomaže. Bilo je pritužbi i od Kloppa, Josea Mourinha, žalila se i Aston Villa, ali uzalud je - stvari se ne popravljaju.

A na jednom od Twitter profila "osvanula" je tabela Premier lige bez sudijskih pogrešaka u tekućoj sezoni. Nema konkretnih statistika, ne piše ni koje greške su "uklonjene" i kako se došlo do konačnog poretka, no barem je zabavno vidjeti neke promjene.

I bez sudijskih grešaka Liverpool je prvi, s tim da za sada još ne bi bio siguran u naslov i morao bi ostvariti još jednu pobjedu. Zanimljivo da bi Arsenal i Wolverhampton bili na pozicijama tri i četiri, pa bi sada bili najbliže Ligi prvaka, dok bi Leicester trenutno zauzeo peto, a Chelsea šesto mjesto.

Ova tabela ništa ne predstavlja i ne mora da znači, ali ako je već pratimo, onda ne možemo, a da ne primijetimo kako je na istoj Manchester United smješten tek na 10. mjesto tabele.

Nedavno je i bivši Unitedov menadžer Jose Mourinho otvoreno govorio o tome kako United ima pomoć i da je "13 penala velika pomoć Manchesteru".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Daj ba kakve gluposti objavljujete. Postali ste obicna sprdancija od portala. Uzimate neke twitter diskusije koje sam i ja sam mogao napisati i pravite od njih clanak? Ko je tu kompetentan da odredjuje sta je greska, a sta nije? Ima milion odluka koje su na ivici regularnog i to samo pristrasnost gledaoca moze prevagnuti na jednu ili drugu stranu.. Ovaj clanak je komedija.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije