Serija A

Torino poveo na Meazzi, ali Inter u nastavku razbio goste

Edmir Škorić

U meču 32. kola Serije A Inter je pred praznim tribinama Giuseppe Meazze slavio protiv Torina s 3:1.

Počelo je loše po domaće jer je autsajder iz Torina u 17. minuti došao do prednosti. Nakon ubačaja iz kornera, katastrofalna reakcija Interovog golmana Handanovića, pa Belottiju nije bilo teško da loptu pošalje u mrežu.

Imao je Inter dobre šanse u prvom poluvremenu, ali nije uspio da zatrese mrežu na drugoj strani. Kad već nije išlo u prvom išlo je Nerazzurre u drugom poluvremenu.

Već u 48. minuti Ashley Young je postigao gol za izjednačenje, potom Godin u 51. na centaršut Sancheza za preokret, da bi u 61. Martinez svojim novim golom završio priču oko pobjednika.

Inter je sada drugi sa 68 bodova, te je preskočio ekipe Lazija koji također ima 68 bodova i Atalante koja ima 67. Lider Juventus šest kola prije kraja ima 76 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.