Žele napokon prekinuti dominaciju Juventusa: Imaju dvije želje, a jedna se zove Edin Džeko

U Interu opet razmišljaju o bh. napadaču

Žele napokon prekinuti dominaciju Juventusa: Imaju dvije želje, a jedna se zove Edin Džeko

E. Škorić

U Inetru su još jednu sezonu bili nemoćni pod nezaustavljivim Juventusom, ali ne odustaju od želje da ponovo budu prvaci.

Inter je imao dobru sezonu, no nekoliko neočekivanih kikseva izbacilo ih je iz trke za Scudetto, ali Nerazzurri pod palicom Antonija Contea i sa nekoliko pojačanja imaju pravo da se nadaju daleko boljoj narednoj sezoni.

La Gazzetta dello Sport piše da Interov trener Antonio Conte ima dvije želje. Jedna je da u timu zadrži Lautara Martineza, kojeg pokušava da dovede Barcelona, a druga je da potpiše Edina Džeku.

Bh. napadač se dugo vremena povezuje s Interom, čak je u jednom trenutku bio i blizu prelaska na Giuseppe Meazzu, ali je transfer propao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gazzetta dalje navodi da Inter želi dovesti dovoljno iskusnog igrača koji će mu pomoći na putu do osvajanja titule, a Džeko se savršeno uklapa u Conteove taktičarske vizije.

Ono što bi mogla biti Interova prednost je to što će igrati grupnu fazu Lige prvaka, a Roma, postalo je to i izvjesno, neće. Svaki igrač želi da igra Ligu prvaka i Džeko naravno također želi, mada s druge strane, pokazao je bezbroj puta lojalnost Romi s kojom bi mogao potpisati i novi ugovor.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Džeko jeste klasa ali pored Lukakua, Martineza i Sancheza čisto sumnjam da će tražiti još jednog napadača.
2 4
ragge
Ako nemate sta objavljivat nemojte ni objavljivat, svaki dan 5x objavite bukvalno isti tekst o Dzeki i Interu a nista se ne zna..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi