Legenda kritikovala Kolašinca

'Mourinho, Ferguson, Wenger i Guardiola ne pomažu kada igrač ne zna dodati na pet metara"

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac našao se na udaru kritika navijača Arsenala nakon poraza u gostima od Tottenhama prije nekoliko dana, a danas ga je kritikovao i legendarni fudbaler ovog kluba Martin Keown. 

Podsjetimo, Kolašinac je napravio veliku grešku u nedjelju poslijepodne na gostovanju Tottenhamu jer je krivac za prvi gol Pijetlova.

On je slabo dodao loptu do kolege u odbrani Davida Luiza, ista je na kraju došla do Son-Heung mina koji je pogodio za poravnanje.

Zbog toga ga je kritikovao i Keown u kolumni za Daily Mail. On je poručio kako ne krivi Artetu za posljednji poraz jer u timu ima igrača koji nije u stanju dodati precizno loptu na udaljenosti od pet metara.

"Artetu se ne može kriviti za poraz protiv Tottenhama. Da imate sve vještine Fergusona, Mourinha, Guardiole i Wengera u jednom treneru, kada imate igrača koji nije u stanju uputiti tačno dodavanje na pet metara saigraču, bit ćete u nevolji", napisao je on.

Kasnije se osvrnuo i na samu situaciju u kojoj je Kolašinac pogriješio.

"Kolašinac je imao loptu i otvorenog Tierneyja na lijevoj strani, ali nije mu dodao. Umjesto toga on se odlučio da vrati loptu Davidu Luizu. Ako je već to uradio, trebao je gađati lijevu nogu Brazilca, a ne desnu gdje je imao mogućnost da promaši dodavanje, a to je i napravio".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Kolašincu je meč protiv Tottenhama bio peti uzastopni u prvoj postavi što mu se nije desilo od februara prošle godine.

Kada već govorimo i o Keownu, treba reći da je on krajem prošlog i početkom ovog stoljeća upisao preko 300 nastupa za Arsenal i 43 za reprezentaciju Engleske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.