Mourinhov rekord protiv Arsenala je gotovo nevjarovatan

Bez poraza kući

Mourinhov rekord protiv Arsenala je gotovo nevjarovatan

Jose Mourinho gotovo uvikjek ima poseban motiv kada igra protiv Arsenala, a to se nije promijenilo ni danas kada je trener Tottenhama. 

Posebni je u prošlosti često znao sipati rafalnu paljbu prema Topnicima, a nerijetko je imao verbalne pa čak i fizičke duele sa bivšim trenerom Arsenala Arsenom Wengerom.

Kroz sav taj period, koliko god to navijači Arsenala priželjkivali, njihov tim nije imao pretjerano velik uspjeh igrajući protiv ekipa koje vodi Posebni.

Nevjerovatan je podatak da Mourinho u čitavoj karijeri nikada nije doživio poraz od Arsenala na domaćem terenu. Vodio je timove na 10 utakmica, upisao šest pobjeda i četiri remija.

Ukupno gledano. Posebni je protiv Topnika u karijeri timove vodio na 20 utakmica. Upisao je 10 pobjeda, osam remija i samo dva poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je svakako jedna od ekipa koje mu najviše leže.

Podsjetimo, Portugalac je i danas sa Tottenhamom slavio pobjedu protiv Arsenala od 2:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi