Premiership, 36. kolo

Nastavlja se trka za Evropu: Kiks Wolvesa, pobjeda Tottenhama

U terminu od 19:00h večeras su odigrana tri meča 36. kola engleskog Premiershipa, a najviše pažnje su, naravno, privlačile utakmice timova koji se bore za izlazak u Evropu.

Wolverhampton je gostovao kod Burnleyja i zamalo slavio pobjedu kojom bi itekako bio u dobroj poziciji kada je u pitanju utrka za izlazak u Evropu, pa čak i ostao u igri za Ligu prvaka. Ipak, utakmica je završena rezultatom 1:1.

Wolvesi su poveli u 76. minuti kada je lopta pronašla put do Jimeneza, nakon jedne kontre, koji je sjajnim volej udarcem matirao golmana domaćih i postavio konačni rezultat utakmice.

Međutim, kada su svi vjerovali da će Wolvesi upisati važnu pobjedu - šok.

Duboko u sudijskoj nadoknadi jedan igrač gostiju igra rukom i Burnley dobija penal koji u 1:1 pretvara Wood.

Wolvesi su tako, dva kola prije kraja sezone, sada na šestoj poziciji (koja vodi u kvalifikacije za LE) sa samo bodom (56) više u odnosu na Tottenham, a za Unitedom na petoj i Leicesterom na četvrtoj poziciji zaostaju tri boda.

A Wolverhampton je samo na bod više u odnosu na Tottenham jer je tim iz Londona večeras slavio pobjedu.

Pijetlovi su gostovali na St. James Parku gdje su sa 1:3 savladali domaći Newcastle.

Tottenham je do vodstva stigao u 27. minuti preko Sona, da bi domaći izjednačili u 56. minuti sjajnim golom Ritchieja nakon šuta iskosa sa lijeve strane.

Ipak, četiri minute kasnije Tottenham ponovo vodi. Bergwijn je ubacio loptu, a Kane glavom pogodio za 1:2. Isti igrač je u 90. minuti ovjerio pobjedu svog tima postigavši gol za konačnih 1:3.

Treba istaći da je večeras pobjedu upisao i City koji je sa 2:1 na svom terenu savladao Bournemouth.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Silva je majstorskim slobodnjakom u šestoj minuti doveo Građane u vodstvo, da bi iskusni Španac u 39. asistirao za 2:0 Gabrielu Jesusu.

Poraz Bournemoutha je ublažio King u 59. minuti utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.