"Nismo mogli priuštiti Alexisa i Maguirea"
Foto - EPA

Pep Guardiola tvrdi

"Nismo mogli priuštiti Alexisa i Maguirea"

M. Šljivak

Sud za sportsku arbitražu (CAS) presudom je poništio je odluku Evropske fudbalske federacije (UEFA) o izbacivanju Manchester Cityja iz Evrope.

Građani su dobili žalbeni postupak pred sudom i moći će i dalje da nastupaju u evropskim takmičenjima, iako su po odluci UEFA prekršili financijski fair play.

Menadžer engleskog kluba Pep Guardiola jasno tvrdi da njegov tim nije prekršio nikakva pravila i ističe kako i drugi imaju dosta novca i imao je zanimljivo poređenje.

"Imamo mnogo novca i naravno da se želimo pojačati. Ipak, htjeli smo dovesti Alexisa Sancheza, ali ga nismo mogli priuštiti. Htjeli smo i Harryja Maguirea, ali ga nismo mogli platiti koliko je Manchester United platio. Da, imamo novca, ali ga imaju i drugi", rekao je Guardiola i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dovoljno sam ponizan da mogu priznati da sam ništa bez igrača. Dobar sam trener, ali ne možeš osvajati titule bez dobrih igrača. U proteklih deset godina smo gradili klub da bude elitni i morali smo investirali. Možemo trošiti onoliko koliko vlasnici dozvoljavaju, prateći pravila financijskog fiar playja i to je uvijek bio slučaj", istakao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kems
Ko ga ne zna skupo bi ga platio.... samo u odbranu spiskao 300 miliona za 2 sezone... inovacija
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi