Foto - EPA

City je spreman

Guardiola kreće žestoko u prelazni rok

Midhat Šljivak

Manchester City krenut će žestoko u ljetni prelazni rok.

Ugledni Sky Sports tvrdi kako je menadžer Građana Pep Guardiola odlučio da pojača svoj tim, a Španac je bacio oko na dvojac i italijanske Serije A.

Pep u svom timu želi napadača Intera Lautara Martineza, te defanzivca Napolija Kalidoua Koulibalyja. Pokušat će da ih angažuje ovog ljeta i oni su mu prvi 'pikovi'.

Lautara u Cityju vide kao idealnu zamjenu za Sergija Aguera. Iskusnom 32-godišnjem napadaču se bliži istek ugovora i Martinez bi trebao biti njegova dugogodišnja zamjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane Koulibaly bi pojačao defanzivni red Građana, koji je ove sezone bio itekako ranjiv, a Senegalac je svakako itekako poželjan fudbaler za mnoge.

Ovi fudbaleri mogli bi koštati City gotovo 200 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.