Sada se već radi o hroničnom problemu

Da li će De Ligt morati "pod nož"?

Nakon što je, iako vrlo mlad, par godina bio ključni član Ajaxa, Matthijs de Ligt je za velike novce prešao u Juventus.

Stara dama je ljetos za transfer mladog holandskog štopera izdvojila oko 85 miliona eura i očekivalo se da će on odmah imati značajan uticaj na igru ekipe.

Ipak, bilo je i biće De Ligtu potrebno još vremena da se potpuno prilagodi na novu ekipu i italijanski fudbal.

A dok Stara dama čeka da se njena skupocjena akvizicija prilagodi, stižu nove glavobolje.

Naime, čelnike kluba ozbiljno brine problem sa ramenom mladog štopera, problem koji ga je mučio i tokom remija sa Sassuolom u posljednjem kolu Serije A.

Corriere di Torino piše da rame De Ligta muči odavno i da je došlo do toga da će 20-godišnji defanzivac možda morati pod nož.

Ukoliko doće do operativnoh zahvata, De Ligt bi mogao biti van stroja do početka nove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, sezona Serije A još nije završena, a Juventus je i dalje u Ligi prvaka, pa će klub morati odlučiti kada je pravi trenutak za operaciju Matthijsa de Ligta (ukoliko se na kraju zaista odluči na istu).

Problem mladog defanzivca se pojavio u novembru prošle godine kada je u meču sa Atalantom dislocirao rame.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.