Gol mašina ne posustaje

Samo dva majstora su ispred Rebića u 2020. godini

Edmir Škorić

Ante Rebić je i jučer postigao pogodak za Milan, pa je došao do 11. gola u 2020. godini.

Rebić je nevjerovatan ove godine i zahvaljujući njemu Milan još uvijek ima dobre šanse da se plasira u Evropu. Dobro, Liga prvaka je nerealna, ali plasman u Evropsku ligu bi mogao doći kao šlag na dobre rezultate zadnjih mjeseci.

U 16. prvenstvenih mečeva u 2020. godini Rebić je postigao 11 pogodaka i treći je najefikasniji igrač u pet najjačih evropskih liga.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ispred hrvatskog reprezentativca su samo golgeteri iz Bundeslige Robert Lewandowski i Erling Haaland. Poljak je dao 12 golova za Bayern, a Norvežanin 13 za Borussiju Dortmund.

No, treba istaći da su i jedan i drugi završili sezonu, a Rebić ima još dosta utakmica u Seriji A do kraja. Konkretno, četiri utakmice su ostale da se odigraju, a u kakvoj je formi, Rebić bi mogao preskočiti zvijezde Bundeslige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.