Belgijanac je u prvoj sezoni u Realu osvojio ligu, ali...

Hazard: Najgora sezona moje karijere

Real Madrid je ljetos uspio dovesti Edena Hazarda. Skupo plaćeni Belgijanac je trebao biti veliko pojačanje za Kraljeve, ali je u svojoj prvoj sezoni na Bernabeu nije puno pomogao ekipi.

Teške povrede, muke sa fizičkom spremom i nešto teži period prilagodbe su za epilog imali sezonu za zaborav inače sjajnog Belgijanca.

Real je ipak, i bez njegove velike pomoći, uspio osvojiti titulu prvaka Španije.

"Ove godine smo kolektivno osvojili ligu, ali ja sam, individualno, sigurno imao najgoru sezonu u svojoj karijeri", otvoren je bio Hazard u razgovoru za France Info.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom se osvrnuo na trenera Zidanea.

"Svi znamo Zidanea kao igrača, bio je najbolji. Kao trenera, više o tome nije potrebno pričati. Pokazao je, u proteklih nekoliko godina, da je već jedan od najboljih trenera... Kao trener je isti kao i kada je bio igrač. On je jednostavna osoba koja zna reći neke stvari u pravo vrijeme. Vjeruje svojim igračima i oni vjeruju njemu, zato sve funkcioniše", izjavio je Hazard.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti