Nerazzurri remizirali s Romom

Conte zaboravio gdje je bio i počeo da optužuje: "Vidjet ćete šta će biti u posljednjem kolu"

Admin Čaušević

Inter je napravio korak unazad u borbi za Scudetto nakon što je remizirao s Romom na Olimpicu. Meč je završen rezultatom 2:2. 

Poslije utakmice Antonio Conte je iznio žestoke optužbe na račun organizatora Serije A, prvenstveno kalendara utakmica kazavrši kako postoji "čudna anomalija".

Conte je kao igrač i trener u Juventusu proveo skoro dva desetljeća, međutim kao da je to sinoć jednostavno zaboravio s obzirom da Bianconeri slove kao klub koji ima povlašten stasus na Apeninima.

"Naš raspored utakmica je lud. Protivnici su imali dan više odmora. Igramo od 21:45. Plaćamo danak umora... Postoji 'čudna anomalija'. Vidjet ćete šta će biti u posljednem kolu", kazao je odlični stručnjak te nastavio:

"Vidi se da nismo bili prisutni na sastancima kada se pravio kalendar. Kalendar utakmica je lud, neki klubovi imaju po pet dana odmora. Ovo je bila treća utakmica u nizu koju igramo protiv timova sa danom više odmora".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tim koji je imao pet dana odmora je upravo Juventus. Stara dama je protiv Sassuola igrala u srijedu, a protiv Lazija će nastupiti večeras. Najbolje kvote za ovaj meč nudi kladionica Mozzart, kompletnu ponudu pogledajte ovdje.

Inače, Inter do kraja ima da odigra četiri utakmice, a za vodećim Juventusom kasni pet bodova. Ukoliko Bianconeri večeras pobijedi oslabljeni Lazio priča oko Scudetta će postati gotova stvar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.